GLAD KANIN

Foreningen for alle, der interesserer sig for kaniner

Kom godt i gang med kaninhopKaninhop er en hobby for børn og voksne og deres kaniner. Du kan træne hop hjemme i haven eller stuen - eller du kan komme ud i kaninforeningen og prøve det sammen med os andre. 


Til træning i Glad Kanin deltager som regel både børn og voksne.


Børnene har ofte far eller mor med, som så kan hjælpe med at hoppe, sætte pinde op og sludre og hygge sig med de andre voksne. Børnene er også velkomne til at deltage på egen hånd.

Seletræning


Det er vigtigt, at du lader din kanin vænne sig til at have sele på.


Du skal passe på, at du ikke presser din kanin til at hoppe. Lad den få en sjov oplevelse, hvor den både får lov til at løbe og spise græs.


Når din kanin har vænnet sig til at gå tur i selen, begynder du at vænne den til, at du bestemmer, hvor den skal gå hen. Vær opmærksom på at placere dig selv bag ved kaninen og forsøg med selen og dine egne bevægelser at dirigere kaninen den rigtige vej. Vær forsigtig med din kanin og ros den, når den gør det rigtige. Lad vær med at skælde ud, og du må selvfølgelig hverken sparke til kaninen eller trække den afsted i selen.


Lad kaninen prøve små forhindringer


Når kaninen har vænnet sig til at gå i sele, og at du bestemmer retningen, kan du begynde at styre den hen over små forhindringer. 


Til kaninhop træning i Glad Kanin har vi altid en bane med helt lave spring til de kaniner, som er nybegyndere.


Konkurrencer


Når der holdes konkurrencer gælder det om at få kaninen til at hoppe over en serie af spring (forhindringer) med færrest nedrivninger i den hurtigste tid.


Der kan også holdes konkurrencer i Slalom hop, Højde hop eller Længde hop eller andre specielle former for konkurrencer.


Husk: Kaninhop skal være sjovt for kaninen!


Lad kaninen få en pause, når den har været igang med hop et stykke tid. Stop mens legen er god!